Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Total Commander forum

Dutch (Nederlands) • Forumregels, Wiki, Richtlijnen voor moderators

Total Commander forum - 9 mei, 2022 - 21:33
Hier volgt een vertaling van de forumregels, uitleg over de bedoeling van de wiki, en de richtlijnen voor de moderators.
(Vertaald naar het Nederlands)


Forumregels - laatste revisie 21 februari 2011

Welkom op ons forum op ghisler.ch! Om uw verblijf zo aangenaam en constructief mogelijk te maken, gelieve de tijd te nemen om dit document door te lezen, het zal u helpen door de valkuilen en vallen te navigeren die deze gemeenschap voor nieuwe leden heeft gecreëerd.

1.) Lees voordat u vraagt! Er is een speciale sectie FAQ (veelgestelde vragen) op de Total Commander-homepage!

1a.) Gebruik de zoekfunctie alvorens te posten. Grote kans dat uw vraag al beantwoord is.

2.) Respecteer de netiquette: Hang rond op het forum en leer het forum kennen voordat u iets plaatst.

3.) Houd de focus: Vragen die buiten het bereik van een bepaald forum vallen, worden ofwel verplaatst, of vergrendeld, of eenvoudigweg verwijderd.

4.) Wees aardig voor elkaar en respecteer de moderator. Vulgair taalgebruik en beledigingen worden niet getolereerd. Als u een probleem hebt met een ander lid, ga dan naar de betreffende moderator en als de moderator u niet kan helpen, stuur dan een privébericht naar Admin.

5.) Spam niet. Geen flagrante reclame.

6.) Geen warez! Links naar inhoud van twijfelachtige aard worden niet getolereerd.

7.) Houd de grootte van persoonlijke afbeeldingen klein.

8.) Geen cross-posting. Plaats uw bericht op het juiste forum en nergens anders, anders wordt het zonder waarschuwing vergrendeld of verwijderd.

9.) Gebruik een titel die de inhoud van uw bericht beschrijft. Gebruik niet teksten in hoofdletters of speciale tekens om de aandacht te trekken.

10.) Stuur geen e-mail naar de moderators om ondersteuning te krijgen voor Total Commander.

11.) Post niet alleen om uw aantal berichten te vergroten. Als u niets te zeggen hebt over een bepaalde kwestie, post dan niet. Het aantal berichten op dit forum heeft geen directe relatie met de ervaring van een lid.

12.) Hoe NIET op dit forum te posten:
 • 5 minuten na uw eerste bericht reageert u op uw eigen bericht en schrijft u iets als "Waarom helpt niemand me? Ik weet zeker dat je het antwoord weet".
 • Nadat iemand op uw topic reageert maar u niet precies het antwoord geeft dat u verwachtte, beledigt u hem.
 • Vraag niet "wat is het beste" omdat deze vraag niet objectief kan worden beantwoord. Ieder heeft zijn eigen kijk op wat het beste is op een bepaald gebied. Het beste is wat het beste voor u werkt!
Als u zich niet aan deze regels houdt, krijgt u te maken met een reeks sancties, waaronder het blokkeren van uw account of IP-adres.

=======================================================

Wiki
Oorspronkelijk bericht
Een Total Commander Kennisbank in de vorm van een Wiki is online gezet. Het is bedoeld om de kennis die in de loop van de tijd in dit ondersteuningsforum is verzameld, in een gestructureerde en beknopte vorm aan te bieden. Ook al is de Wiki relatief nieuw, het is een goed idee om deze te bekijken voordat u een nieuwe topic start.
De TC Wiki is gebaseerd op dezelfde software die Wikipedia gebruikt. Het stelt elke geregistreerde gebruiker van het forum in staat om artikelen te bewerken of nieuwe artikelen toe te voegen.
We nodigen u uit om niet alleen door de Wiki te bladeren, maar ook om bestaande artikelen te verbeteren of compleet nieuwe artikelen toe te voegen.
De Wiki is momenteel beschikbaar in twee talen:
Engelse Wiki
Duitse Wiki

En ten slotte - een korte opmerking: De topic Useful 3rd party tools to complement TC in het Plugin Forum is veel te lang geworden en dus niet erg nuttig als bron. Daarom raden we aan om links naar handige tools toe te voegen aan de Wiki-pagina genaamd Tools.

=======================================================

Richtlijnen voor moderators
Oorspronkelijk bericht
Hier volgt een lijst met mogelijke moderator-acties (laatste revisie 27 september 2004):
 1. Als de titel van een topic het eerste bericht in dat topic onnauwkeurig beschrijft, zullen we proberen een betere titel te vinden en die titel aan de auteur voorstellen.
 2. Als we dubbele berichten vinden die niet door de auteur kunnen worden verwijderd omdat een andere gebruiker heeft geantwoord, zullen we het dubbele bericht verwijderen.
 3. Als we denken dat een topic van het onderwerp afgaat en waarschijnlijk niet snel zal terugkeren naar het oorspronkelijke onderwerp, splitsen we de topic. De nieuwe topic wordt in hetzelfde forum geplaatst als de originele topic.
 4. Provocaties zullen als off-topic beschouwd worden. We zullen opmerkingen toevoegen aan provocaties en de gebruiker vertellen om de provocaties onmiddellijk te staken.
 5. Als een gebruiker beledigende woorden gebruikt, maken we deze onherkenbaar.
 6. Als een bericht naar illegale dingen linkt, maken we het onherkenbaar.
 7. Vertel gebruikers niet wat ze wel of niet moeten schrijven en modereer andere gebruikers niet. Als u denkt dat ingrijpen van een moderator nodig is, stuur dan een e-mail naar een moderator van uw keuze. (Hacker / sheep)
 8. Als u wilt reageren op de opmerking of actie van een moderator, stuur hem dan een e-mail. (Hacker / sheep / Clo)
Ook wij en deze richtlijnen bevinden zich momenteel op een evaluatieniveau. Dat betekent dat sommige richtlijnen kunnen veranderen als het helpt om de kwaliteit van het modereren te verbeteren.

U kunt deze richtlijnen bespreken op: https://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=4943 .

P.S. Voor degenen onder jullie die de eerste versie van deze richtlijnen hebben gelezen, we hoeven de rode kleur niet meer te gebruiken (hoera!), aangezien er een moderatie-MODificatie voor phpBB is geïnstalleerd in deze forums.

Statistics: Posted by white — 2022-05-09, 21:33 UTC

Dutch (Nederlands) • Re: Directory vergelijken op naam en niet op grote

Total Commander forum - 8 mei, 2022 - 08:38
Hoe kan ik een
Directory vergelijken op alleen naam
Nu vergelijkt hij de naam en de grote van de fileJe bedoelt in Directory's synchroniseren?

In Directory's synchroniseren worden standaard bestanden getoond die aan beide kanten voorkomen (dezelfde naam hebben) en bestanden die maar aan 1 kant voorkomen. Dit wordt geregeld door de knoppen "Dubbel" en "Enkel". Beide knoppen zijn standaard ingedrukt.

Wanneer je klikt op de knop "Dubbel" wordt het tonen van bestanden die aan beide kant voorkomen, uitgeschakeld. Je ziet dan alleen de bestanden die slechts aan 1 kant bestaan.

Wanneer vervolgens weer klikt op de knop "Dubbel" om deze weer te activeren en vervolgens klikt op de knop "Enkel" om die te de-activeren, dan worden alleen de bestanden getoond die aan beide kanten bestaan.

Heb je hier wat aan?

Statistics: Posted by white — 2022-05-08, 08:38 UTC

Dutch (Nederlands) • Directory vergelijken op naam en niet op grote

Total Commander forum - 8 mei, 2022 - 07:35
Hoe kan ik een
Directory vergelijken op alleen naam
Nu vergelijkt hij de naam en de grote van de file

vast bedankt

RC

Statistics: Posted by TotalRobbie — 2022-05-08, 07:35 UTC

Dutch (Nederlands) • Re: licentie aankoop

Total Commander forum - 28 april, 2022 - 07:25
Aanvulling op het bericht van Stefan2:

Onderaan de pagina klik je rechts op de link "key" om licentie(s) voor jezelf te kopen, of op de link "key (GIFT/resale)" als je een licentie voor iemand anders wilt kopen. Je kunt ook op de links hieronder klikken om direct naar de juiste pagina te gaan.

Daarna kies je het aantal licenties dat je wilt kopen.
VERTALING:

Online Bestelling: sleutel (GEEN schijf)
U ontvangt een licentiesleutel per e-mail. De factuur komt van onze reseller 2Checkout. U wordt btw in rekening gebracht als u zich in de EU of in Zwitserland bevindt.

Houd er rekening mee dat de licentie voor meerdere gebruikers slechts op één naam (persoon of bedrijf) kan worden geregistreerd.

Schrijf uw naam en adres in Latijnse (Engelse) letters (A-Z, a-z), ons bestelsysteem kan momenteel geen Cyrillisch, Chinees etc. aan.

Ik wil graag bestellen een [1]-Gebruikerslicentiesleutel.

[Volgende]

Belangrijk: Een enkele gebruiker heeft slechts één licentie nodig voor meerdere computers!VERTALING:

Total Commander Order - sleutel - CADEAU/wederverkoper
U ontvangt een licentiesleutel per e-mail. De factuur komt van onze reseller 2Checkout. U wordt btw in rekening gebracht als u zich in de EU of in Zwitserland bevindt.

Houd er rekening mee dat de licentie voor meerdere gebruikers slechts op één naam (persoon of bedrijf) kan worden geregistreerd.

BELANGRIJK: Voer het adres van de schenker/wederverkoper in bij Factuurgegevens. En de eindgebruiker (cadeau-ontvanger) onderaan bij Additionele informatie.

Ik wil graag bestellen een [1]-Gebruikerslicentiesleutel.

[Volgende]

Belangrijk: Een enkele gebruiker heeft slechts één licentie nodig voor meerdere computers!Vervolgens kom je op de site van 2Checkout en dat is in het Nederlands.

Statistics: Posted by white — 2022-04-28, 07:25 UTC

Dutch (Nederlands) • Re: licentie aankoop

Total Commander forum - 28 april, 2022 - 05:48
Ga naar >>> https://www.ghisler.com/online1.htm


Online bestellen

Gelieve het volgende aandachtig te lezen:

1. Houd rekening met ongeveer 1-2 werkdagen levertijd totdat u de registratiesleutel ontvangt!

2. Geef uw volledige naam en adres, inclusief postcode (ZIP code), in het Engels! Anders zal uw bestelling NIET verwerkt worden.

3. U wordt BTW (belasting toegevoegde waarde) in rekening gebracht door de online winkel als u zich in een van de volgende locaties bevindt (kan veranderen):
Europa: Gehele EU plus Wit-Rusland, Georgië, IJsland, Moldavië, Noorwegen, Rusland, Servië, Zwitserland, Turkije, Oekraïne,
Amerikaanse staten: De meeste staten met enkele uitzonderingen
Rest van de wereld: Argentinië, Australië, India, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Taiwan, Verenigde Arabische Emiraten
zie volledige lijst.

4. Normaal gesproken wordt het programma geregistreerd op de naam van de credit card houder, of de bedrijfsnaam/naam van de instelling (indien aangevinkt). Alleen echte bestaande bedrijfsnamen worden geaccepteerd, geen bijnamen. Als u voor iemand anders wilt bestellen, gebruik dan de wederverkoop/geschenk optie. Wij zullen alleen registreren op echte bestaande namen!
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)HTH?

Statistics: Posted by Stefan2 — 2022-04-28, 05:48 UTC

Dutch (Nederlands) • licentie aankoop

Total Commander forum - 28 april, 2022 - 05:35
Hoe werk de aanschaf van een licentie

Wie kan me dat stap voor stap uitleggen.
Met uitleg erbij
Graag in het Nederlands anders begrijp ik het niet.

Het gaat om 1 licentie voor mijn zelf

RC

Statistics: Posted by TotalRobbie — 2022-04-28, 05:35 UTC

Dutch (Nederlands) • Plaatsen van een afbeelding op het forum

Total Commander forum - 12 maart, 2022 - 15:23
Op dit forum kun je geen afbeeldingen (bijvoorbeeld schermafbeeldingen) uploaden. Wel kun je je afbeelding elders uploaden en een link naar de afbeelding plaatsen.

Plaatsen waar je je afbeeldingen kunt uploaden zijn bijvoorbeeld:
Let op de volgende zaken:
 • Als er een link beschikbaar is om de afbeelding weer te verwijderen, bewaar deze link dan.
 • Maak eventueel een account aan zodat u uw geüploade afbeeldingen kunt beheren.
 • Let erop dat er geen persoonsgegevens te zien zijn op de afbeeldingen.
 • Let erop dat er geen persoonsgegevens staan in de bestandsnaam. Deze kunnen terechtkomen in de beschrijving van de afbeelding.
 • Wanneer je afbeelding maar een bepaalde tijd beschikbaar is, is het handig als u dit vermeldt.

Statistics: Posted by white — 2022-03-12, 15:23 UTC

Dutch (Nederlands) • Re: .DAV folders vinden en verwijderen

Total Commander forum - 22 februari, 2022 - 16:56
Hallo Rein, dank voor je duidelijke antwoord. Blijkbaar heb ik steeds jouw stap 3 vergeten en dan worden .DAV mappen niet gevonden.

Nogmaals dank!

Job

Statistics: Posted by jodo1955 — 2022-02-22, 16:56 UTC

Dutch (Nederlands) • Re: .DAV folders vinden en verwijderen

Total Commander forum - 21 februari, 2022 - 12:19
In TC kun je zoeken en dan de gevonden bestanden/mappen weergeven in een bestandslijst. De lijst kun je in één keer selecteren en verwijderen (Of andere dingen mee doen).

Stappen:
 1. Ga in TC op de bovenliggende map (\) staan en zoek (ALT-F7)
 2. Zoeken naar: *.dav
 3. In Tabblad: Geavanceerd > Kenmerkenen: vink Directory aan
 4. Klik: Start Zoeken
 5. Klik nu: [Naar bestandslijst]
 6. Selecteer alles in de lijst (Ctrl-A)
 7. (Shift)+DEL en alles in (Permanent) weg

Statistics: Posted by Rein de Jong — 2022-02-21, 12:19 UTC

Dutch (Nederlands) • .DAV folders vinden en verwijderen

Total Commander forum - 21 februari, 2022 - 09:46
In de verkenner staat in bijna elke map een submap met de naam .DAV. Ik vermoed dat deze van de webdav server op mijn Synology NAS afkomstig zijn. Als ik zo eens rondneus kunnen deze submappen eigenlijk probleemloos verwijderd worden, maar om nou de hele schijf door te ploegen, da's ook een hele klus.

Weet iemand een methode om deze submappen snel met TC op te sporen en te verwijderen ???

Dank voor de reacties!

Joib

Statistics: Posted by jodo1955 — 2022-02-21, 09:46 UTC

Abonneren op Rhino's place - hulp Windows, Veiligheid en TC aggregator
Rhinos place - for it-information - Windows
randomness