Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Android

Tweestapsverificatie

wat is het en waarom moet je het gebruiken

Omdat de altijd online-wereld steeds onveiliger wordt, is het noodzaak jezelf beter te beveiligen en met meer beveiligingsmiddelen dan alleen de niet meer zo veilige, maar vertrouwde gebruikersnaam/wachtwoordcombinatie. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van tweestapsverificatie, of zoals de Amerikanen zeggen: Two Factor Authentication (kortweg: 2FA).

Wat Android back-upt.

En jij? Wat back-up jij? Back-up instellen - Android

Onlangs leek, bij het ontwaken, mijn Galaxy S7 in coma te zijn. Na een oplaadsessie bleef het scherm zwart. Wat ik ook probeerde het apparaat leek dood. Geen coma, maar overleden! De data op de extra SD-kaart is gelukkig nog wel te lezen, maar de interne opslag is niet benaderbaar. Gelukkig wordt de meeste data van je Android apparaat (telefoon/tablet) automatisch door Google veiliggesteld. Ook stelde ik zelf gegevens veilig en dat was maar goed ook.

Android veilig?

Maak android zo veilig mogelijk!

Maak je telefoon veilig Mobiele apparaten veilig maken en houden is niet eenvoudig. Vooral de op Android gebaseerde apparaten vormen een dankbaar aanvalsdoel. In de eerste plaats vanwege de enorme aantallen Android-apparaten, maar ook omdat veel gebruikers de veiligheid niet voorop hebben staan. Daarenboven is het droevig gesteld met de bescherming van de al wat oudere en goedkopere Android-apparaten. Dat laatste is de toestelfabrikanten aan te rekenen, die hun verantwoordelijkheid niet nemen door veiligheidsupdates laat, of helemaal niet uit te rollen. Google, de maker van Android, heeft ook de nodige steekjes laten vallen. Veel van de wat oudere Android-apparaten worden sowieso niet meer bijgewerkt; in het goedkopere segment mag je blij zijn wanneer je een veiligheidsupdate krijgt. Google heeft echter plannen om het update- en Play Store-beleid in positieve zin te veranderen. Apple daarentegen, heeft een veel strenger, soms zelfs rigide, toelatingsbeleid tot hun Store. Of we dat ook bij Android moeten wensen is de vraag, want het is niet alleen veiligheid waarop Apple hun apps test. De moraal van Apple is vaak hoger dan die van de gebruiker …

Veel gebruikers ‘leven’ op hun smartphone, met daarop al hun financiële informatie, afspraken, e-mail, familiekiekjes en nog veel meer. Juist daarom is zo belangrijk dat deze data niet in verkeerde handen valt. Google kan daarbij helpen, maar de primaire verantwoordelijkheid ligt bij jou.

Abonneren op Android
Rhinos place - for it-information - Windows