Windows

Computerveiligheid Windows

Veilig onder Windows 10 Met het verstrijken van de tijd zijn de gevaren gewijzigd en de tegenmaatregelen aangepast. Bedreigingen zijn toegenomen en doortrapter geworden. Slimme criminelen bedreigen ons. Zij vinden steeds nieuwe wegen naar onze PC die niet per definitie worden beveiligd. Zelf zullen we dus steeds meer alert moeten zijn!Deze verhandeling gaat over de gevaren die ons bedreigen en datgene wat we kunnen doen onder Windows Vista, Windows7, Windows 8 en Windows 10 om zo veilig mogelijk bezig te zijn.
Veiligheid beperkt zich niet tot Windows. Het reikt verder dan dat. Ons eigen gedrag is mede bepalend. Vergeet niet dat, ook al zitten we thuis, we in de grote boze buitenwereld zijn. Doordat we ons vaak in onze eigen vertrouwde omgeving bevinden, wanen we ons veilig.

Dit is op zijn zachtst gezegd misplaatst!

Bedreigingen


PC en internet hebben ons veel zegeningen gebracht. Denk aan contacten, vrijheid, kennis en het samen werken aan projecten. Op het net zijn echter ook gevaren die ons bedreigen. Over het algemeen is het met de beveiliging van de computer en de internetverbindingen slecht gesteld. Onbeschermd op het internet en je PC is binnen minuten gekraakt! Tijdens een TV-uitzending werd een onbeveiligde PC met het internet verbonden. Binnen 4 minuten was de eerste hacker binnen! Na een kwartier waren er 3 hackers actief.

Browsercache verplaatsen

Browser cache verplaatsen De browsercache bevat lokale kopieën van deeltjes websites.

Zoeken in Windows?

Drie manieren om je bestanden in Windows 10 terug te vinden.

Bestand geblokkeerd?

Je wilt iets doen met een bestand of map en dat blijkt niet te kunnen. Oorzaak is, dat in een programma of proces dat bestand is geopend. Een ander programma zoals een bestandsbeheerder mag het dan niet exclusief gebruiken.

Windows 10 - Creators Update - 1703 - V2

Wat is er nieuw in de aanstaande vierde grote update van Windows 10? Er is steeds meer bekend. De releasedatum is nu vastgesteld op 11 april 2017. De laatste insidersbuild,  15063, wordt de Creators Update, in het Nederlands 'Makers Update' genaamd. Klinkt voor geen meter. Toch?

Taakbeheer gebruiken

Het nieuwe taakbeheer van Windows 8 en Windows 10

Taakbeheer heeft onder Windows 8 en 10 een nieuw uiterlijk gekregen. Het ziet er mooier uit, maar wat belangrijker is, het is makkelijker in het gebruik ondanks het feit dat er meer functies aan zijn toegevoegd. Hoogste tijd om er een artikel aan te wijden. Hoewel Taakbeheer in Windows 8 dezelfde functionaliteit heeft, is dit artikel geschreven vanuit het gezichtspunt van Windows 10. Ook de schermafbeeldingen zijn uit Windows 10 en wel uit de verjaardagsversie 1607 build 14393.10.

Windows Live Mail met outlook.com en live.nl via IMAP

Een grote update van Outlook.com, voorheen msn.com, hotmail.com, live.com en live.nl maakt dat het vanaf 1 juli 2016 niet meer mogelijk is om op de standaardwijze de mail in Windows Live Mail (WLM) te synchroniseren.  Dit heeft grote gevolgen voor de gebruikers van WLM. Het is een onverwachte tegenslag, die Microsoft ontdekte toen het de mail van de oude servers naar de nieuwe wilde overbrengen. De synchronisatieprotocollen op de nieuwe servers worden niet ondersteund door WLM 2012.

Pagina's

Abonneren op Windows
Rhinos place - for it-information - Windows
randomness