Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Welkom!

Rubriek: Kort Goed!

Er passeren soms korte berichtjes of ik ontdek of lees ik iets dat de moeite waard is om te delen. De bedoeling is om dit af en toe aan te vullen. Tips zijn welkom.
Nu in Kort Goed:

  1. Download Windows- en Office-versies
  2. Wat weet de browser (Edge, Chrome, FireFox) van jou?
  3. Chrome wordt beter dankzij Microsofts ondersteuning van Chromium.
  4. Sim-swapping. Het kapen van jouw telefoonummer.
  5. Schijf of partitie tegen schrijven beveiligen (Read-only maken)
  6. E-reader formaat wijzigen (e-pub naar mobi) Kindle e-reader-formaat
  7. Herziene Europese richtlijn (PSD2) voor betaaldiensten schendt jouw privacy
  8. Windows telemetry de mond snoeren - Privacy!
  9. Werkbalk Startmenu - Programma's en Onderdelen in Windows 10

Schild tegen malware - Alles afgevinkt
Bescherm je netwerk, je apparaten en accounts!

Met > deze checklist < van het computerblad c't magazine nr. 1/2 2022 ben je in een paar stappen snel beschermd tegen de meeste cyberaanvallen. --> Doen! Inmiddels geupdate naar een 2022-versie. Opnieuw ... DOEN!

 


Back-up moet! Is de enige bescherming tegen ransomware.

Drie voordelige oplossingen...
OneDrive, 1 TB voor € 16,50 per jaar, inbegrepen bij Office 365 Home wanneer je OneDrive deelt met vijf anderen. Dat in combinatie met Duplicati is top.
Livedrive, opslag in Engeland, onbeperkt voor € 60,-- per jaar.
Backblaze in de VS voor € 50,-- per jaar. Met privéversleuteling! (voor wat het waard is ...)
Lees meer ...


Deze plek is gemaakt om kennis te vergaren en te delen. Delen van informatie over mijn passies en bezigheden: ICT, Total Commander, Fotografie, Motorrijden en Reizen.

Er is informatie te vinden over mijn lezingen en er staan de artikelen die ik heb geschreven in de Softwarebus van de CompUsers online. Af en toe geef ik mijn mening over iets in de blog.
 

Collage van interesses


Ik hoop hier mensen te kunnen inspireren bij het uitoefenen van hun hobby op de pc. Veel van deze site gaat over het werken met Windows en Total Commander. Ik wil mensen graag bewust maken van de mogelijkheden van Internet en ze bewust maken van de gevaren die eraan kleven, door het geven van lezingen, presentaties en het schrijven van artikelen. Deze artikelen zijn voor het eerst verschenen in de SofwareBus van CompUsers. Ook zijn er artikelen over het inrichten van de pc, computerveiligheid en het omgaan met wachtwoorden.

Ik nodig iedereen uit tot het schrijven van commentaar of het doen van een verzoek voor een artikel of lezing. Dat kan onderaan deze pagina of via het contactformulier.

 

Reacties

Beste Rein,
Fijn dat je zo snel reageerde op mijn vraag via CompUsers.
Het werken met dBase IV in de DOSBox loopt nu als een trein. Met je antwoord over het openen van .pps en .dbf files ben ik gelijk aan de slag gegaan. Inderdaad kom je via Standa > Standaard > Uw standaardprogramma's instellen in de lijst van programma's, maar... Microsoft Office 2007 èn de onderliggende programma's staan daar niet in. Ook in 'Een bestandstype of protocol aan een programma koppelen' (die ik al eens had ontdekt) gaf niet de mogelijkheid de .pps of .dbf te koppelen. Ik dacht: "dit kan toch niet waar zijn" Tóch, aangespoord door jouw advies, ben ik als een terriër blijven zoeken waarbij ik als eerste ontdekte dat er nog een schuifbalk rechts aan de menu's zitten. Toen dat ook niets opleverde (je moet bedenken dat ik het pakket ook op mijn Laptop heb staan, en daar werkt alles gewoon naar wens) kwam ik op de gedachte om nu voor eens en voor altijd te ontdekken waar die Suite nu eigenlijk staat. Het was me n.l. opgevallen bij het installeren, dat mij helemaal niet werd gevraagd op welke plaats (schijf) ik het programma eigenlijk wilde installeren. Iets wat toch altijd wordt gevraagd als je software installeert. Ik had dus geen idee. Het stond er in een vloek en een zucht op. (Ik heb nu een nieuwe i5 PC met het besturingssysteem op de SDD (C:\) schijf). Na lang zoeken vond ik het onder C:\ > Program Files (x86) > Microsoft Office > Office 12 > PPTVIEW.EXE (PowerPointViewer) en alle andere inhoud van de Suite. Dus ook Excel.exe. Daarna ging het snel; toen ik die activeerde op de .pps, en Excel op de .dbf extensie via 'Een bestandstype of protocol aan een programma koppelen' bleek alles te werken zoals ik het wilde. Mijn Laptop was geheel geïnstalleerd geleverd, dus ik had er nooit mee te maken gehad. Waarschijnlijk vertel ik je allemaal dingen die voor jou allemaal vanzelfsprekend zijn maar ik heb je deze feedback toch willen sturen omdat ik je dankbaar ben dat je me op het goede spoor hebt gezet. Bedankt daarvoor! Henk Braaksma

Beste Rein,

Lang niet gesproken.
Even een vraag. Zoals je weet ben ik lid van HCC.
Ik was niet in de gelegenheid je videopresentatie bij te wonen.
Is het mogelijk die ergens te downloaden en later nog een paar keer terug te zien.
Graag je antwoord. Met vriendelijke groet,

Wil van Zijl

De lezingen die ik voor CompUsers houd worden op video vastgelegd en door CompUsers beschikbaar gesteld. Alle CompUsers lezingen kun je ---> hier <--- terugvinden. Je kunt ze sorteren op presentator. De bewuste video die jij zoekt is  ---> deze <---.

Groetjes/
_______/Rein

Beste Rein, Ik heb in excel 2022 een factuur programma gebouwd. Ik wil de factuur d.m.v. VBA versturen met mijn outlook webmail account. Ik heb dus outlook NIET lokaal geïnstalleerd!

Ik heb allerlei varianten uitgeprobeerd, maar het lukt mij niet om contaqct te leggen met de smtp server. Het relevante deel van de code is als volgt:

 

    'Set config properties

    With fields

        .Item(msConfigURL & "/smtpusessl") = True

        .Item(msConfigURL & "/smtpauthenticate") = 1

        .Item(msConfigURL & "/smtpserver") = "smtp-mail.outlook.com"

        .Item(msConfigURL & "/smtpserverport") = 587

        .Item(msConfigURL & "/sendusing") = 2

        .Item(msConfigURL & "/sendusername") = from

        .Item(msConfigURL & "/sendpassword") = password

        .Update

    End With

 

Met bovenstaande code krijg ik de foutmelding: “De transportfunctie kan geen verbinding maken met de server”. Alvast bedankt voor het meedenken!

Dit artikel gaat over een FTP-server. Jij wilt verbinding maken met de SMTP-server van Microsoft. Deze vraag hoort hier egenlijk niet thuis. Stel het via het contactformulier. Dan mail ik je.
TiP: Probeer eens de mailserver van je intenet-provider die is minder kritisch wanneer het om specifieke zaken zoals DKIM. SPF en DMARC gaat. zie: https://www.sidn.nl/nieuws-en-blogs/waar-dkim-en-dmarc-kunnen-helpen-in-...

Groetjes/
_______/Rein

Reactie toevoegen

Rhinos place - for it-information - Windows