Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lezing Windows 10 waar draait het om?

Instalaltie Windows 10Windows 10, de opvolger van Windows 7 en Windows 8.1, is de samenvoeging van het goede van beide. De tegeltjes zijn er nog, maar niet meer prominent. 

Deze Windows is de Windows die je kent, alleen beter. Windows 10 voelt vertrouwd, zodat je meteen aan de slag kunt. Het menu Start is terug. Ook kun je hier nu je favoriete apps aan vastmaken. Dankzij de eenvoudige navigatie ben je niet veel tijd kwijt om iets nieuws te leren.

Het gaat niet zozeer om de achterliggende techniek, maar meer om het idee van MS voor een mobiele en online toekomst!

Eigenlijk is Windows 10 voor veel computergebruikers tevens de opvolger van Windows 7, omdat deze groep Windowsgebruikers de overstap naar Windows 8 om verschillende redenen liever niet wilde maken.  Echter, de verwachting is dat velen graag over zullen stappen naar Windows 10. Windows 10 geeft u de wijze van bedienen van Windows weer terug, waar u al meer dan 20 jaar aan gewend bent.

Windows 10 is veel meer dan een nieuw startmenu. Sterker nog, dat is juist een van de minst ingrijpende en minst interessante wijzigingen. Het staat wel symbool voor een bredere reeks aanpassingen, waarmee Microsoft de goodwill van desktop- en laptopgebruikers, die het na Windows 8 deels is kwijtgeraakt, moet terugwinnen. Zaken als virtuele desktops, de verbeterde trackpad-ondersteuning, tweaks aan de command prompt en ook het nieuwe startmenu maken van Windows 10 in de dagelijkse praktijk een fijner besturingssysteem dan voorgaande versies, Windows 7 incluis.

Windows verandert van een softwarepakket in een softwaredienst . Windows 10 komt, net als de voorgaande versie van het besturingssysteem, in verschillende varianten op de markt: Home, Pro, Enterprise en Education.

Allereerst zal gedemonstreerd worden hoe Windows 10 eruit ziet en zal verteld worden over de installatie en activering. Het deel na de lezing is interactief bedoeld en daarin zal worden ingegaan op vragen.

Deze lezing is op 9-9-15 gegeven aan de IBMpc personeelsclub in Amsterdam.

Opzet:

Duur:

0:45 – 1:15 uur

Inhoud:         

Toehoorder laten zien wat Windows 10 biedt, welke punten van aandacht zijn er.
Wat is er niet meer en hoe krijg je ondersteuning.

Werkvorm:

lezing

Activiteit:

  • Luisteren
  • Live Demo
  • Vragenstellen per blok

Middelen:

  • Laptop
    Beamer/Scherm
  • Internetaansluiting
  • Aanwijsapparaat(stok)
  • Progje: ZoomIt

 

 

label: 

Reactie toevoegen

Rhinos place - for it-information - Windows
randomness