Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Windows

Lezing Windows 10 waar draait het om?

Instalaltie Windows 10Windows 10, de opvolger van Windows 7 en Windows 8.1, is de samenvoeging van het goede van beide. De tegeltjes zijn er nog, maar niet meer prominent. 

Presentatie IBMpcpc 9-9-2015

Presentatie Windows 10Hieronder vinden jullie de presentatie die gehouden is op 9-9-2015 voor de IBMpc personeelsclub.

Windows 8.1 - zoals het bedoeld is

Windows 8.1 zoals het bedoeld is - Dia 1Windows 8.1 toont bij de eerste opstart een interface die gekenmerkt wordt door tegeltjes, heel veel tegeltjes. Tegeltjes die informatie tonen. Tegeltjes die, wanneer je erop klikt, nog meer informatie laten zien. Meestal schermvullend, maar het kan ook op een deel van het scherm.

Windows 8.1 - Anders bekeken - De desktop - Super Windows 7

Dia 1 presentatie Windows 8.1 Anders bekekenDeze lezing geeft een eerste indruk van Windows 8.1 en toont de nieuwe functies t.o.v. Windows 8. Nadruk ligt op het werken met Windows 8.1 in de klassieke desktop. Deze presentatie zou op elke afdelingsbijeenkomst gegeven kunnen worden en op bijeenkomsten van gebruikersgroepen.

Impressie Windows 7

Win7 logoDeze lezing geeft een eerste indruk van Windows 7 en toont de nieuwe functies van Windows 7. Meer een live demo dan een presentatie. Deze presentatie zou op elke afdelingsbijeenkomst gegeven kunnen worden en op bijeenkomsten van gebruikersgroepen. Ook zou belangstelling gewekt kunnen worden bij locale computerclubs en ondernemersverenigingen. 

Computerveiligheid

Wie heeft er nog nooit een virus of andersoortige indringer op zijn of haar PC gehad waardoor het werken werd bemoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt. Deze lezing gaat in op de Lezing Computerveiligheid Algemeen - eventueel toegepast op Windowsgevaren die ons bedreigen en welke middelen er zijn om deze het hoofd te bieden. Eerst wordt in het kort een beeld geschetst van de gevaren die ons bedreigen. Welke groepen zijn er te onderscheiden en wat is het doel van de indringers. 

Vervolgens wordt alles vertaald naar Windows (7 en 8). Hoe grijpt het daar in.Zelf zijn wij vaak het grootste gevaar voor onze digitale veiligheid en integriteit. Ons gedrag is bepalend bij de mate waarin we veilig zijn. Het omgaan met wachtwoorden die ons daarbij beschermen is cruciaal.
Bij het gebruik van de PC, maar ook in het gewone leven verzamelt een mens veel wachtwoorden. Om het makkelijk te houden kiezen we vaak iets eenvoudigs zoals de naam van partner, kind of je geboorte datum. Nu kun je zelf wel nagaan dat dit niet de meest moeilijke zijn om te kraken. Maar alles op een papiertje schrijven is ook niet veilig.

Abonneren op Windows
Rhinos place - for it-information - Windows
randomness