Nieuws

 1. KPN Back-up online. Duur! - Alternatief?

  KPN Back-up online? Doe het niet! KPN stopt met de goedkope back-up. € 6,-- excl. btw wordt nu € 6,-- excl. btw per 100 GB. Daar tegenover staat een uitbreiding van functionaliteit. Wil je alleen maar een goede back-up in Nederland, dan is dat te veel van het goede. Zoek je net als ik een alternatief? Ik heb er drie gevonden! Waar ik voor kies? Livedrive of Backblaze. Ik ben nog aan het testen. Daarnaast heb ik ook nog Crashplan getest.
  BackBlaze is op zich een goede keuze, alleen is de restore zeer traag. Crashplan is zeer traag. Livedrive is ook niet snel wat de eerste back-up betreft, maar geeft je wel snel toegang tot je bestanden en na de initiële back-up is de traagheid niet zo erg omdat Livedrive ieder uur de wijzigingen opslaat. Daarnaast geeft Livedrive je de meeste functionaliteit.
  Mijn keuze voor het komende jaar is dus Livedrive en daarnaast Duplicati i.c.m. Stack.
 2. Nieuwe router? Doe dit!

  Acht dingen om te doen na het aansluiten van een nieuwe router. Digitaal veilig

 3. Overstappen naar Thunderbird

  Nu Windows Live Mail niet meer door Microsoft wordt ondersteund, zijn er vanuit de Microsoft-collectie maar twee gratis alternatieven. De Windows 10 Mail-app en online via de webinterface http://outlook.com. Natuurlijk biedt Microsoft ook de applicatie Outlook aan. Maar die is bedoeld voor de zakelijke markt en niet gratis. Beide opties ondersteunen het zuivere IMAP protocol niet. Alleen een daarop gelijkend protocol van Google, Microsoft en Yahoo.

 4. Webontwerp - Top of Flop?

  Een vaag spinnenweb met een web van ideeën Een nieuwe website! Geweldig! Wat nu?

  Waar moet je op letten wanneer je een nieuwe website wilt (laten) bouwen?
  Wat wil je met een website? Wat vind je leuk?

  Voel jij je als een spin in het web?

 5. Windows 10 - Creators Update - 1703 - V2

  Wat is er nieuw in de aanstaande vierde grote update van Windows 10? Er is steeds meer bekend. De releasedatum is nu vastgesteld op 11 april 2017. De laatste insidersbuild,  15063, wordt de Creators Update, in het Nederlands 'Makers Update' genaamd. Klinkt voor geen meter. Toch?

 6. Wat is nieuw in Total Commander versie 9

   Er is een nieuwe versie van Total Commander in de maak. Op het moment van schrijven was bèta 18 net uit.