Nieuws

 1. Meltdown - Spectre _ 10-2-2018

  Wat is het en wat doen we eraan?  Titelplaatje lezing Meltdown en Spectre

  Onlangs zijn er twee ontwerpfouten ontdekt in de hardware van digitale apparatuur.

  Die zwakke plekken, Meltdown en Spectre genaamd, doen zich voor in de wijze waarop processoren met het geheugen omgaan. Niet alleen de klassieke computer is kwetsbaar, maar ook telefoons en tablets die van bepaalde chipsets gebruik maken. Meltdown raakt alle Intelprocessoren en chips; Spectre gaat nog veel verder en treft bijna elke processor. Het probleem zit in de architectuur zelf! Daardoor kan Spectre misbruikt worden bij processoren van o.a Intel, ARM, IBM en Sun.

 2. KPN Back-up online. Duur! - Alternatief?

  KPN Back-up online? Doe het niet! KPN stopt met de goedkope back-up. € 6,-- excl. btw wordt nu € 6,-- excl. btw per 100 GB. Er staat wel een uitbreiding van de functionaliteit tegenover. Wil je alleen maar een goede back-up in Nederland, dan wordt het wel erg prijzig. Zoek je een alternatief? Dan heb ik er drie gevonden. Gebruik je KPN back-up al en gebruik je niet meer dan 2TB aan ruimte, dan blijft de € 6,-- prijs van kracht. Kom je daarboven, dan gaat de € 6,-- per 100Gb in. Dus let op de omvang van je back-up!
  Waar ik voor kies? Livedrive, Crashplan of Backblaze.
  Conclusie: BackBlaze is op zich een goede keuze, alleen is de restore zeer traag. Crashplan is zeer traag. Livedrive is ook niet snel wat de eerste back-up betreft, maar geeft je wel snel toegang tot je bestanden en na de initiële back-up is de traagheid niet zo erg omdat Livedrive ieder uur de wijzigingen opslaat. Daarnaast geeft Livedrive je de meeste functionaliteit.
  Mijn keuze voor het komende jaar is dus Livedrive en daarnaast Duplicati i.c.m. Stack.
 3. Nieuwe router? Doe dit!

  Acht dingen om te doen na het aansluiten van een nieuwe router. Digitaal veilig

 4. Overstappen naar Thunderbird

  Nu Windows Live Mail niet meer door Microsoft wordt ondersteund, zijn er vanuit de Microsoft-collectie maar twee gratis alternatieven. De Windows 10 Mail-app en online via de webinterface http://outlook.com. Natuurlijk biedt Microsoft ook de applicatie Outlook aan. Maar die is bedoeld voor de zakelijke markt en niet gratis. Beide opties ondersteunen het zuivere IMAP protocol niet. Alleen een daarop gelijkend protocol van Google, Microsoft en Yahoo.

 5. Webontwerp - Top of Flop?

  Een vaag spinnenweb met een web van ideeën Een nieuwe website! Geweldig! Wat nu?

  Waar moet je op letten wanneer je een nieuwe website wilt (laten) bouwen?
  Wat wil je met een website? Wat vind je leuk?

  Voel jij je als een spin in het web?

 6. Windows 10 - Creators Update - 1703 - V2

  Wat is er nieuw in de aanstaande vierde grote update van Windows 10? Er is steeds meer bekend. De releasedatum is nu vastgesteld op 11 april 2017. De laatste insidersbuild,  15063, wordt de Creators Update, in het Nederlands 'Makers Update' genaamd. Klinkt voor geen meter. Toch?

 7. Wat is nieuw in Total Commander versie 9

   Er is een nieuwe versie van Total Commander in de maak. Op het moment van schrijven was bèta 18 net uit.

Rhinos place - for it-information - Windows
randomness