Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Over mij

Nu ik gepensioneerd ben doe ik van alles en nog wat, van bezig zijn, tot heerlijk niks doen. Mijn activiteiten spelen zich vooral af op ICT- en bestuurlijk gebied. Ik mag dat echter graag afwisselen met lezen, bootje varen, boekje lezen, foto's maken en een lekker potje koken. En...... nieuwe landen, streken en mensen ontdekken.

Mijn motto is:

Heb plezier in het leven zonder een ander
tot last te zijn.

Leef je leven, leef het NU!

Mijn interesses:

 • ICT
  ICT De systeemkennis die ik heb wil ik graag delen. Ik weet vrij veel van Windows systemen. Mijn grote interesse is veiligheid. Daarover vind je veel op de site. Van Back-up, tot wachtwoorden en privacy. Kijk maar eens bij de artikelen.
  Ik snuffel af en toe wat aan Linux dat ik een mooi systeem vind. Ook stoei ik wat met mobiele apparaten.
  Ik deel mijn kennis door het geven van lezingen, schrijven van artikelen en het bijhouden van deze site.
  Ik ben verder actief voor HCC!Compusers.
 • Total Commander
  Tptal Commander logoDe ultieme bestandsbeheerder! Het programma is voor mij het gereedschap om met Windows te werken en het te beheren. Het stelt je in staat om dat op een overzichtelijke en efficiënte wijze te doen. Samen met anderen heb ik het helpbestand vertaald naar het Nederlands. Ik ben daarnaast moderator voor Kozakkenveer op de IJssel bij Fortmont - Veessenhet Nederlandstalig forum over Total Commander. Ik geef verschillende lezingen over de mogelijkheden van Total Commander.
 • Kozakkenveer
  Het fiets- en voetveer van Veessen naar Fortmond vaart van april tot eind oktober.
  Ik vaar daar als vrijwilliger. Het is erg leuk om mensen over te zetten en te genieten van de IJselvallei.
  De IJssel is elke week weer anders.
  Een boeiend landschap.
 • Fotografie
  Ik maak graag foto's OmJandenproject olv Kees Tillema beter te leren kijken en te leren van anderen was ik een tijdje lid van de fotoclub 'de Sprengen'. Veel heb ik geleerd van de 'mentor' Kees Tillema. Op de toekomstige fotopagina toon ik een selectie van mijn kiekjes.
 • Koken
  Ik ben een lekkerbek van het grazige type. Ook mag ik anderen graag verwennen met mijn 'kookkunsten' die soms meer; soms minder geslaagd zijn. Ik hou erg van de oriëntaalse keuken en mag graag experimenteren en onderzoeken welke smaken bij elkaar passen. Niet teveel, ik wil graag pure smaken en bereid de gerechten graag langzaam.
 • Bridge
  Logo BC HeerdeIk mag heel graag bridgen bij de Heigraaf en B.C. Heerde. Leuk, gezellig en een uitdaging. Sinds begin 2020 ben ik in Heerde wedstrijdleider en arbiter. In Coronatijd organiserden we clubwedstrijden op Stepbridge.
 • Vakantie
  De Waard papegaaiduikerSamen met mijn partner trek ik er graag op uit met onze tent, een de Waard papegaaiduiker. We hebben veel plezier en genieten van het campingleven.

  We zoeken mooie plekjes op natuurlijke campings, ver van de drukke kermiscampings.
  En soms, ter verkenning, lenen of huren wij een camper. Ook fijn om te doen, maar.... het is geen tent!
 • Gids op landgoed Vosbergen in Heerde.
Rhinos place - for it-information - Windows
randomness