Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Telefonie (bijna) gratis over internet!

Telefonie (bijna) gratis over het internet (VOiP) - Update december 2017 -

Telefonie (bijna) gratis over internet!
VOIP-schema

Telefonie is in beweging. Vroeger hèt monopolie van de KPN. Nu zijn er vele alternatieve aanbieders. Aanvankelijk kwamen met carier-(pre)select de eerste concurrenten. Later gingen kabelaars en internetproviders hun internettoegang bundelen met telefonie (VoIP) en nog meer andere diensten. Ook zijn Skype en WhatsApp alternatieven voor de klassieke vorm van telefonie.

Ben je die hoge telefoonrekening beu? Ben je de koppeling tussen internet-provider en telefonie zat? Wil je je vrijheid terug en de kosten voor telefonie in de hand houden?
Dit verhaal vertelt hoe ik mijn telefonie heb geregeld. Ik ben nu een fractie van de kosten kwijt. Wat ik eerder per maand betaalde, betaal ik nu per jaar.


Eén van de zaken die we zelf kunnen regelen, maar waar de meeste mensen voor terugschrikken, is het zelf organiseren van de telefonie. M.b.v. Voice over IP (VoIP) kun je zelf regelen: hoe je gebeld wilt worden en hoe je zelf kunt bellen. In dit verhaal koppel ik het inkomende en uitgaande telefoonverkeer los van elkaar. Uitgaand bel ik voornamelijk met VoipBuster en inkomend telefoonverkeer heb ik geregeld bij CheapConnect. Voor meer informatie over VoIP lees het artikel op Wikipedia.

Welke hardware?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je oude telefoonapparaten is een modem/router met VoIP mogelijkheid (ingebouwde ATA) het meest geschikt. ATA staat voor Analoge Telefoon Adapters. Voorbeelden van modems met ATA functionaliteit: De ZyXEL die gratis bij een Telfort 20Mb ADSL abonnement wordt gegeven of de Fritz!box die door XS4all wordt geleverd wanneer je het abonnement met een jaar verlengt of overstapt naar ADSL-Only. Op eBay en Marktplaats worden oudere Fritz!Boxen aangeboden; onder de 40 euro is er zeker wel één te scoren. Zelf gebruik ik de FRITZ!Box 7490. Deze apparaten zijn naast de routerfunctionalitet, kleine telefooncentrales. Nog een voordeel van VoIP (ATA) in het modem is dat er QOS (Quality Off Service) kan worden geleverd. Dat houdt in dat het telefoonverkeer voorrang heeft boven het andere internetverkeer via je modem. Dat voorkomt haperingen.
Naast deze modem/routers met VoIP (ATA) functionaliteit bestaan er ook kastjes (ATA's genaamd) met alleen ATA functionaliteit. Deze sluit je aan op je router in het eigen netwerk. Aan de andere kant plug je dan de telefoon(s) in. Voor testdoeleinden is het goed te weten dat de diverse leveranciers van VoIP diensten ook zgn. softphones leveren. Dat zijn softwarepakketten waarmee je kunt bellen. Een pakket, dat onafhankelijk is van de providers is die van Mobile Voip.

Uitgaande gesprekken

Voordat je helemaal overstapt op VoIP is het wijs om eerst te experimenteren met de uitgaande lijn. Vaak wordt gebruik gemaakt van de Betamax providers. Betamax providers zijn de meest voordelige VoIP leveranciers voor uitgaande gesprekken die ik ken. Welke van de diverse Betamax providers voor jou de beste keuze is, kan ik niet aangeven. Dat is geheel afhankelijk van je belgedrag. Met name naar welke landen je belt en of je ook naar mobiel wenst te bellen met je vaste telefoon. Vaak is het voordeliger om mobiel te bellen met je mobiel.

Hoe werken de Betamax providers?
Bij deze VoIP-providers kun je via het internet toegang tot het vaste of mobiele telefonienet verwerven. Voordat je kunt bellen dien je een bedrag te storten. Ze werken dus Prepaid (Pay-as-you-go). Wanneer je 10 euro beltegoed stort (12,50 incl. kosten en BTW) krijg je een tegoed waarmee je belminuten kunt bekostigen. Sommige netwerken kunnen kosteloos gebeld worden. Daarover is het volgende op te merken:

 • Je hebt meestal 90 of 120 vrije beldagen (Freedays). Freedays worden gebruikt voor het bellen naar vrije bestemmingen. Met dien verstande dat je meestal niet meer dan 300 minuten per 7 dagen gratis mag bellen met een maximum van 60 minuten per gesprek. Voorbeeld VoipBuster NL-vast is gratis, na afloop van de freedays of bij overschreiding van de 300 minuut regel kost het 1,5 cent per minuut.
 • Niet-gratis bestemmingen gaan ten laste van je tegoed.
 • 0900-nummers worden van je tegoed betaald. Let op! Sommige 0900-nummers zijn zo prijzig dat je de kans loopt tijdens het gesprek de verbinding te verliezen doordat je tegoed op is. Om die reden bel ik dure 0900-nummers vaak met mijn mobiel.
 • Wanneer het tegoed onder de X euro zakt, kun je bijstorten. Bij de tweede keer bijstorten met een creditcard of PayPal kun je aangeven dat het opwaarderen in het vervolg automatisch dient te gaan, zodra het tegoed onder de 1 euro zakt. Voor zover ik weet, werkt dat niet met een andere betaalwijze.
 • Na afloop van de Freedays bel je vanuit je tegoed. Dus naar NL-vast niet meer gratis, maar 1,5 cent per minuut. Wanneer je weer tegoed bijkoopt, nadat je saldo onder de 1 euro is gezakt, heb je weer Freedays. Ben je door het tegoed heen voordat de Freedays om zijn, dan krijg je nieuwe Freedays tot een maximum van 365 dagen.
 • De beltarieven van de Betamax-providers zijn te vinden in dit overzicht. Raadpleeg dat regelmatig i.v.m. wisselende tarieven.

Welke Betamax provider kiezen?

In onderstaand voorbeeld de keuzes die ik zou maken op dit moment (23-11-2017) op basis van het Betamax tariefoverzicht. Voor je eigen situatie goed in de tarieftabel kijken. Tussen haakjes het aantal Freedays dat je krijgt voor 10 euro beltegoed. Naar mijn idee heeft VoipBuster de 'marktleider' zich nu echt uit de markt geprijst.

 • FreeVoipDeal (120)
  De beste keuze wanneer je maar één voipprovider wenst voor vast en mobiel. Freedays voor het bellen naar vast voor de meeste Europese bestemmingen (België - 5ct.) en maar 2ct voor het bellen naar mobiele nummers in Nederland.
 • Voipbuster (120)
  Heeft het voordeel van een Nederlandstalige interface. VoipBuster biedt minder landen aan die je vanuit de Freedays kunt bellen en een erg prijzig mobiel tarief. Wanneer je mobiel met je mobieltje belt hoeft dat geen bezwaar te zijn en kan de Nederlandstalige website de doorslag geven.
 • PowerVoip (0)
  Geen Freedays, maar wel lage tarieven 0,1ct voor bellen naar vast en mobiel met een starttarief van 3ct.
  Tevens de voordeligste voor het bellen naar Turkije.
 • freeCall of VoipGain
  Voor Marokkaanse Nederlanders. FreeCall kent een een aantal vrije belminuten per week (max. 300) en afhankelijk van de betalingsmethode een aantal Freedays.
  VoipGain kent een starttarief van 3ct. en het aantal Freedays is afhankelijk van de betalingsmethode
 • Overige....
  Geen ervaring mee.
  Stuur mij een PM voor een goed alternatief, of een goed voorbeeld in een specifieke situatie.

Installeren en instellen

Ik ga uit van VoipBuster omdat de website en interface Nederlandstalig is. Allereerst de softphone van VoipBuster installeren. Die is nodig om een login aan te maken en om je eigen telefoonnummer te registreren. Klik in de site op de [Download] knop. VoipBuster starten en meld je aan als nieuwe gebruiker. Vervolgens je eigen telefoonnummer registreren zodat het, indien gewenst, wordt meegezonden naar de beller. Klik Bestand > Uw persoonlijk profiel en stel de nummers in die je wenst te gebruiken. Let op! Dit moeten jouw huidige bestaande nummers zijn. De knop [Controleer nu] geeft VOIPbuster de mogelijkheid om het telefoonnummer te verifiëren. Pas op! Bellen met een anoniem nummer bij VoipBuster is niet Free, maar kost 5,5ct per minuut.

Na te zijn aangemeld bij VoipBuster kunnen we de gegevens instellen in de Fritz!box, ZyXEL of andere ATA. Voor al die apparaten zijn dezelfde gegevens nodig. De wijze van invullen is echter anders. Zie hierop de site van VoipBuster. Benodigd zijn:

 • Internet nummer: Het nummer waarmee je wenst uit te bellen.
 • Gebruikersnaam
 • Wachtwoord
 • Registrar = sip.voipbuster.com
 • Proxy server = sip.voipbuster.com
 • Poort: 5060

Dit alles invullen in de onderstaande schermen. Voor het telefoonnummer vul je je huidige 10 cijferig telefoonnummer in (bv. 0578123456). Vergeet niet het vinkje bij: "use internet number for registration". Vergeet je dat, dan wordt je nummer niet doorgegeven aan de gebelde. Zie je de optie niet, dan dien je de geavanceerde opties voor de Fritz!box eerst aan te zetten. Daarna wordt het getoond.
CheapConnect instellingen FRITZ!box FRITZ!Box telefonie nummers koppelen
Kijk ook naar het nummerformaat. Dat staat vaak niet goed. De instelling die hier goed werkt is: Vinkjes bij 00, 31 en 578 (zie de afbeelding hierboven).
Wanneer alles goed is ingevuld, zie je in het overzicht van de FRITZ!box (FB) dat het nummer is geregistreerd. Nu kun je met een telefoon, aangesloten, op de FB bellen via CheapConnect. Lukt het niet, bel je nog via de vaste lijn, dan is waarschijnlijk een kiesregel fout. De FB noemt dat "Dialing Rules". Daar kun je instellen welk nummer met welke provider wordt gebeld. Dit is vooral van belang wanneer je meerdere VoIP-providers hebt. Je kiest dan voor de goedkoopste aanbieder.

Inkomend telefoonverkeer

Wanneer je geen vast KPN nummer hebt, of wanneer je er niet aan bent gehecht, dan kun je voor 1 euro een telefoonnummer bij VoipBuster nemen. Je krijgt dan een 087 internet-nummer. Wens je echter je 'vaste' nummer over te zetten van KPN of een andere provider, dan was BudgetPhone een goede keuze. Bij BudgetPhone koop je voor 10 euro per jaar een prepaidnummer. Dit nummer gebruik je echter alleen voor 112 en gratis nummers die je niet via Betamax kunt bellen (instellen bij de kiesregels). Voor 10 euro extra porteert BudgetPhone je 'vaste' nummer(s). Wanneer je ook wenst te bellen (denk aan 112) met dat nummer, dan dien je beltegoed op het prepaidnummer te zetten.

[LATER!] Sinds het schrijven van het eerste artikel is er een aantal wijzigingen doorgevoerd bij BudgetPhone. De kosten voor een prepaidnummer zijn aangepast naar € 1,25 per maand. Heb je al een nummer van BudgetPhone, dan zou ik het zo laten. Ben je een nieuwe overstapper, dan is mijn advies om een prepaidnummer bij CheapConnect.net te nemen. Nog voordeliger dan bij BudgetPhone. De kosten voor een jaarabonnement zijn € 8,95 en eenmalig € 5,-- voor het porteren van een bestaand nummer. Stort dan meteen wat prepaidsaldo dat je kunt gebruiken voor en 0900-, 06-nummers (5ct) en vaste nummers (2,4ct). Afhankelijk van je belgedrag zou je zelfs kunnen overwegen om CheapConnect als enige VoiP-provider te kiezen. CheapConnect is een van de weinige providers die ook gidsvermelding biedt.
BudgetPhone is nog steeds een uitstekende VoIP-provider die veel functionaliteit paart aan een uitstekende service. Dat heeft echter wel zijn prijs, hoewel nog steeds veel goedkoper dan de € 5,-- die de meeste Internetproviders voor Telefonie durven vragen.
 
Registreren doe je hier. Na registratie krijg je de gegevens op het opgegeven e-mailadres. Bij portering dien je een kopie factuur naar hen te mailen.
 
BudgetPhone is nog steeds een uitstekende VoIP-provider die veel functionaliteit paart aan een uitstekende service. Dat heeft echter wel zijn prijs, hoewel nog steeds veel goedkoper dan de € 5,-- die de meeste Internetproviders voor Telefonie durven vragen.
Benodigd voor BudgetPhone zijn:
 • Internet nummer: Het nummer waarmee je gaat uitbellen.
 • Gebruikersnaam = telefoonnummer (11 pos) in de vorm van 31...
 • Wachtwoord
 • Registrar = sip1.budgetphone.nl
 • Proxy server = leeg laten
 • Poort: 5060

 
Voor CheapConnect :

 • Internet nummer: Je telfoonnumer (laatste 6 of 7 cijfers)
 • Gebruikersnaam = Je telfoonnumer (laatste 6 of 7 cijfers)
 • Wachtwoord
 • Registrar = sip.cheapconnect.net
 • Proxy server = leeg laten
 • Poort: 5060

 Het invullen ervan gaat analoog aan dat van VoipBuster. Hier zijn het telefoonnummer en gebruikersnaam gelijk (11 cijfers volgens het formaat 31101234567). Zie hieronder. Mijn Fritz praat alleen maar Duits crying.

Kiesregels

De kiesregels voor een typische VoipBuster/BudgetPhone gebruiker zullen er als volgt uitzien:

 • 112 -> BudgetPhone/CheapConnect
 • 444 -> BudgetPhone (om saldo op te vragen)
 • 0 -> VoipBuster
 • lokale nummers -> voipbuster
 • 06 -> blokkeren (of net als ik via PowerVoip € 0,011)

 

Het artikel, zoals verschenen in de SoftwareBus 2017-5 is hier te downloaden.

 
4 aug 11, 10:54
RuudUphoff 
Actief HCC-lid
 
Geregistreerd: 28 april 2009
Berichten: 590
 Aanvulling: nieuwe modellen FRITZ!Box met meer mogelijkheden

Doordat een Nederlandse ISP de FRITZ!Box standaard aan haar klanten ging verstrekken, zijn in Nederland twee nieuwe typen in grotere aantallen verspreid. De meest recente versie daarvan, FRITZ!Box Fon WLAN 7340, heeft geen S0-bus en dat bracht enkele voormalige ISDN-gebruikers tot wanhoop. Dat bleek in een groot aantal gevallen niet terecht. Laat die S0-bus ook als ie op jouw Fritz wel aanwezig is, voor wat ie is! Ga over op mooiere moderne mogelijkheden.

Het artikel van Rein de Jong is gebaseerd op de FRITZ!Box 7050 waarvan er omstreeks 2006/2007 een groot aantal aan HCC-leden zijn verkocht. Het apparaat was toen een betrekkelijk nieuw sensationeel verschijnsel, maar in de afgelopen vijf jaar heeft de techniek niet stil gestaan en zijn opvolgers van de 7050 met veel meer faciliteiten verkrijgbaar.

Elk toestel zijn eigen telefoonnummer.

Een van de problemen waar sommige voormalige gebruikers van ISDN tegenaan lopen: elke telefoon belt naar buiten met dezelfde caller-ID. Dat probleem is erg gemakkelijk op te lossen voor maximaal drie telefoontoestellen, maar met een investering in modernere apparatuur voor minimaal 8 toestellen. Hierbij gaan we er vanuit dat de vaste lijn niet meer bestaat.
 • Weg met Kiesregels voor “0” of “00”.
  Gaan we uit van hetgeen Rein beschrijft, dus gebeld worden via Budgetphone en uitbellen via VoipBuster, dan was in een aantal gevallen een kiesregel nodig om op de S0-bus aangesloten centrale via VoipBuster te laten bellen. Deze kiesregel voor “0” moet echter beslist weg als we elk aangesloten toestel met een eigen caller-ID willen laten uitbellen. Maak alleen kiesregels voor uitzonderingen, waarbij je bedenkt dat zo’n uitzondering voor alle aangesloten toestellen werkt.
 • Weg met de S0-bus!
  ISDN is uit de tijd. Dus als het even kan, dank dan alle (energie vretende) ISDN-apparatuur af. Moderne DECT-sets kunnen hetzelfde, vaak veel meer, dan een Homevox. En met een modernere versie van de Fritz is ook de beperking van drie aan te sluiten toestellen verdwenen. Daarover verderop meer.
 • Alle nummers bij VoipBuster registreren!
  Het is niet overal bekend, maar je kunt op één account bij VoipBuster tot 5 telefoonnummers registreren. Je kunt dan met elk van die nummers naar buiten bellen. Essentieel om elke telefoon zijn eigen caller-ID mee te kunnen geven.

In de instellingen van elk afzonderlijk telefoontoestel geef je aan op welke nummers van Budgetphone het toestel bij binnenkomende verbindingen moet reageren en welk nummer zoals geregistreerd bij VoipBuster moet worden gebruikt om met dat toestel uit te bellen. Deze instellingen zijn in de oudere modellen van de Fritz te vinden onder Telephony => Extensions, in de nieuwere modellen vind je ze onder Telephony => Telephony Devices.

De Fritz als DECT basisstation.

De nieuwer modellen van de FRITZ!Box Fon WLAN hebben veel uitgebreidere faciliteiten dan de klassieke 7050 of zelfs de veel gebruikte 7170. De belangrijkste voorziening is de mogelijkheid om als DECT basisstation de fungeren, waarvoor je dan moet beschikken over een model als de 7270 of 7390. Ook de 7340, niet in de handel maar in bruikleen verstrekt door XS4ALL aan diens klanten, heeft deze faciliteit.

Je kunt dan DECT handsets aanschaffen zonder basisstation of, als je al over zo’n complete set beschikt het basisstation degraderen tot alleen batterijlader. Van belang is wel de mate waarin de handset voldoet aan de gangbare normen. Alleen "GAP compatibel" is vaak niet voldoende. Je moet eisen dat ie bij aanmelden op een basisstation van een ander merk geen functionaliteit verliest! Oudere producten kunnen een pover resultaat opleveren. Vraag de leverancier vóór aanschaf! Het is niet nodig (maar ook niet verkeerd) een van de handsets van AVM aan te schaffen. De voorkeur gaat uit naar handsets die werken op gewone, in de handel zijnde oplaadbare batterijen.

Een DECT-set aangesloten op een van de poorten van de Fritz, heeft het nadeel dat deze als één telefoon wordt gezien. Van welke handset je dan ook belt, de Fritz zal altijd dezelfde caller-ID tonen. En als één handset in gebruik is kun je niet meer uitbellen met een andere. Ik deed de proef met mijn Siemens Gigaset A58H en dat leverde een zeer aangename verrassing op:

plotseling toonde de handset in het display de naam die ik ‘m had gegeven in de Fritz, in plaats van alleen zijn interne nummer INT 1. Het aangepaste basismenu laat me door het telefoonboek in de Fritz bladeren en bij verbinding wordt ook in het display getoond via welke provider de verbinding loopt. Sindsdien is de originele basiseenheid van de set alleen nog in gebruik als batterijlader. Iedere op de Fritz aangemelde handset, is nu een afzonderlijk toestel dat onafhankelijk van de andere telefoons kan worden gebruikt.

Om een handset aan te melden begin je gewoon weer in Telephony => Telephony Devices een telefoon toe te voegen. In plaats van een poort kies je dan voor DECT en de rest wijst zich vanzelf. Kijk alleen vooraf in de handleiding van de handset hoe je ‘m aanmeldt op een basisstation van een ander merk.

Het geïntegreerde basisstation ondersteunt uiteraard de ECO-modus.


De Fritz als SIP-server in het LAN.

Tenslotte, ook als je eerder bent overgegaan tot de aanschaf van een IP-telefoon, kun je die aan de Fritz hangen. Sluit ‘m aan op een LAN-poort en hij krijgt vanzelf een IP-adres in het lokale netwerk. Ook nu ga je gewoon een nieuwe telefoon aanmelden via Telephony => Telephony Devices, maar nu kies je voor een LAN/WAN IP-telefoon. De rest gaat weer vanzelf als je de aanwijzingen volgt.

Meerdere antwoordapparaten en nog meer faciliteiten.

Je kunt behalve telefoons ook maximaal vijf in de Fritz geïntegreerde antwoordapparaten definiëren. Zo nodig dus per telefoonnummer. Een door iemand ingesproken boodschap kun je automatisch via e-mail toegezonden krijgen als *.WAV bestand, maar ook met een telefoon afluisteren of op afstand door je eigen nummer te bellen en dan een pincode in te toetsen.

Het is mogelijk de capaciteit van deze antwoordapparaten te vergroten door een USB-stick op de Fritz aan te sluiten of een externe harde schijf die je dan ook voor vele andere doeleinden kunt gebruiken. Het valt buiten het onderwerp van dit artikel, maar ook andere eigenschappen mogen, zonder op details in te gaan, niet onvermeld blijven.

Zowel de 7340 als de 7390 kunnen dienst doen als printserver. WLAN
802.11n wordt ondersteund, evenals de 5Ghz band. LAN is 1Gigabit, al zul je aan de aanwezige LAN-poorten (slechts 2 op 7340) snel tekort komen zodat een 1Gb switch nodig is. Beide apparaten ondersteunen VDSL en IPv6 en zijn ontworpen om goed samen te gaan met digitale TV. Ze werken desgewenst ook als router achter een kabelmodem of UMTS-stick.
 

===
__________________

Ruud Uphoff

Instellingen Fritz!box telefonie FreeVoipDeal Instellingen Fritz!box telefonie FreeVoipDeal

label: 

Reacties

De Fritz!Box is een perfect ADSL modem maar kan niet direct worden gebruikt bij internetproviders via de (koperen) kabel, zoals Ziggo. Het is wel mogelijk de Fritz!Box achter het modem, dus in het interne / locale netwerk te installeren.
Bij sommige Voipproviders, zoals CheapConnect, moet dan in het kabelmodem poort 5060 (zowel TCP als UDP) geforward worden naar het IP-adres van de Fritz!Box.

Interessant onderwerp. Helaas werkt de link naar de pdf van Paul Struck niet meer.

Wat ik mis is enige kwantitatieve info over hoeveel 'veel bellen naar mobiel' enz. is. En over het financiële effect als je mobiel bellen/data, vast internet(ADSL), vaste lijn bellen en televisie samen bekijkt.
Ik betaal nu 57,- per maand aan KPN voor het 3in1 pakket (met avond/weekend vrij bellen) + 15,- per maand aan mijn mobiele provider(Vodafone).
Per jaar ca. 720,- aan KPN en 200,- per jaar aan Vodafone. Kan ik met de aangegeven methodes uitkomen op 920/12= 77,-/jaar? of 200+720/12= 260/jaar?
Op 2 oktober 2016 kost het bij KPN minimaal:
- telefonie vast 23,-/mnd plus eenheden buiten het weekend
- internet 20Mbit/s 35,-/mnd, daarbij zit telefoon inbegrepen
- TV 47,50/mnd, daarbij zit altijd internet(20Mbit/s) en telefonie inbegrepen

TV zou ik gratis via een digitenne ontvanger kunnen doen zonder abonnement, ik ontvang dan NPO 1-3 en een streekzender of via internet op een PC of tablet.

VOIP kan ik toch niet zonder internet doen en het ADSL-deel zit er niet bij in bij de in het artikel genoemde genoemde providers.
NB ik woon in een gebied zonder kabel, maar dat maakt principieel niet uit dacht ik.

Mijn conclusie: ik bel veel te weinig om nog voordeel te kunnen halen met VOIP. Is dat juist?
Han

Jammer dat de informatie van Paul Struck niet meer benaderbaar is. Ik heb het verwijderd.

Kwantitatieve informatie toevoegen is ondoenlijk. Ieders situatie is anders en de tarieven wijzigen constant.

Het meest interessant is het voor hen die geen telefonie in hun internetcontract hebben dat moge duidelijk zijn. Heb je dat wel, dat zou je voldoende hebben aan een VoIP-provider voor het uitbellen. Inkomende gesprekken lopen via je internetprovider. Sowieso is het wijs om 06-nummers met je mobiel te bellen en vaste nummers via VoIP.

Of jouw conclusie juist is zou ik moeten narekenen en bekijken op basis van de huidige tarieven en jouw belgedrag. Dat laatste heb ik niet. Dus ...

Groetjes/
_______/Rein

Stap over op NLE.nl voor 3-in 1. Dan betaalt je thuis nog maar € 29,95 per maand.
Bellen doe ik mobiel pre paid. Met een appje van een VoIP provider als https://www.freevoipdeal.com/signup?aid=JjW5NYiWU20QCoYJvWYQ9h3vS waarbij mij mobieltje dient als handset voor uitbellen thuis tegen de lage tarieven van de VoIP provider.
Omdat het nummer van NLE (dat ik gebruik om thuis gebeld te kunnen worden) in feite gratis is, is CheapConnect niet nodig. Zo hoef ik ook niets te sleutelen aan een modem (het werkt ook met Ziggo).

Overigens heb ik na een jaar gebruik (bij andere providers, NLEx was er toen nog niet) inmiddels een Gigaset IP telefoon aangeschaft en aangesloten op het modem. Daarin functioneren meerdere VoIP providers (waaronder CheapConnect) uitstekend.

Internet op mijn mobiel hoeft niet. Dat vind ik te duur en ik ben vooral bang voor duur sluipverbruik buiten een bundel.
Ik kan zo altijd gebeld worden en gewoon uitbellen als de nood aan de man is. Voo andere egsprekken wacht ik op een internet (wifi) verbinding. Bijkomend voordeel: de kinderen gaan niet op de fiets al zitten instagrammen of whatsappen.

NLE levert tegenwoordig een 3-in-1 pakket voor € 29,95. Als je nu KPN ASDL hebt is dit ook voor jou geschikt, Begin eens met de snelheid op jouw adres te controleren.
Hier functioneert alle prima met HD tv (veel zenders) en internet (het vaste telefoonnummer gebruik ik als extra want ik belde al via VoIP).

Beste Rein,
interessant article en how to!

zou je de fritzbox interface van het nu gangbare model willen toevoegen? bv screens van de fritzbox 7581? Ook op de -zeer gedateerde site van voicebuster, werkt dat nog wel?- zijn alleen tutorials voor zeer oude fritzbox modellen zichtbaar. Is DIY voip beetje uit de mode? Maar ik wil het wel eens uitproberen.

is je 'Internet nummer: Het nummer waarmee je wenst uit te bellen.' een nummer wat je van voicebuster krijgt of je eigen bestaande nummer?

De 7490 is een gangbaar model. Gebruik ik zelf ;-) Gebruikt ook OS versie 7.01. Het enige wezenlijke verschil met dit artikel is dat je nu meerdere nummers tegelijk voor een provider kunt instellen. Zie onder.
FreeVoipDeal instellen op Fritz!box 7490

Wanneer jouw interface wezenlijk anders is, stuur mij maar de plaatjes van jouw model. Dan geef ik aan hoe die in te vullen. Daarna zend je mij de ingevulde afbeeldingen en plaats ik deze.

Neem daartoe contact op via het contactformulier zodat we direct kunnen mailen.

Groetjes/
_______/Rein

Ik heb via een Fritz7490 en Cheapconnect een prima bel-verbinding. wat mij alleen niet lukt, als je belt (bijv. Volkskrant) kom je in een menu met keuze 1 of 2 etc.. Daar heb ik problemen, de keuze-nummers die ik intik komen niet door en de Volkskrant registreert dat ik geen keuze heb gemaakt; welke instelling heb ik niet goed staan?

Het betreft hier het doorzetten van de toontjes DTMF genaamd. Bij de instellingen van de telefoonnummers heb je onder Additional settings DTMF transmission staan. Experimenteer daar eens mee. Meestal is de instelling RPT or in-band de juiste wanneer de standaard instelling niet werkt.

Groetjes/
_______/Rein

Ik heb een Fritzbox 7581 met firmware 07.12 Het lukt mij niet om hierop een Cheapconnect of Freevoipdeal account te installeren. Het lukt wel op mijn Gigaset C610IP. Heeft er iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen.

Ik heb ook een FB7581 met 07.12 en daar lukt het wel. Vreemd dat het bij jou niet lukt. Hoe is je config? Hangt de FB achter een andere router? Zo ja, dan moet je de VoIP-poorten doorzetten. Wat ook kan helpen is om IPv6 preferred of op only te zetten voor die providers. Zie de screenprint voor mijn instellingen. FreeVoipDeal is gelijk op de Registrar na. Die is daar sip.freevoipdeal.com.

FB7581 - CheapConnect

 

Groetjes/
_______/Rein

Reactie toevoegen

Rhinos place - for it-information - Windows