Total Commander

Total Commander logo

Total Commander is een programma dat je in staat stelt om veel onderhoud onder Windows op een plezierige en efficiënte manier af te handelen. TC is een platform voor het dagelijks werken met de PC. Samen met de vele plug-ins is het in staat om vele andere programma's te vervangen. Huidige versie: 9.12. Deze is in een 32-bits en in een 64-bits versie verschenen. Omdat er nog weinig 64-bits plug-ins zijn voor Total Commander en ook omdat 64-bits onnodig is, adviseer ik de installatie van de 32-bits versie. Lees in dit artikel meer over de aanpassingen in versie 9.0. Aanpassingen in 9.12 lees je in de Help (F1) van Total Commander > What is new in this version (Meest bugfixes en aanpassingen aan de Windows 1709 update).

Total Commander is er nu ook voor Windows Phone!

Total Commanderfuncties:

 • Ordenen van bestanden.
 • Twee vensters naast elkaar
 • Meertalig en Unicode-ondersteuning
 • Uitgebreide zoekmogelijkheden
 • Vergelijken van bestanden (met edit-mogelijkheid) / Synchroniseren van mappen
 • 'Snel tonen'-venster met bitmap display
 • Ondersteuning voor archiefformaten:
  ZIP, RAR, ARJ, LZH, CAB, TAR, ACE, GZ, UC2 + plugins (7-zip, iso, etc.)
 • Ingebouwde FTP-cliënt met FXP en HTTP proxy-ondersteuning
 • Uitgebreid hernoemen-gereedschap
 • Interface met tabbladen, regular expressions, historie en een favorietenmenu
 • Thumbnail-weergave, eigen kolomweergave
 • Vergelijkingseditor, cursor in weergave, gescheiden boomweergave, logging en uitgebreide overschrijvingsdialoog, etc.
 • Unicode-benaming, lange namen (> 256 tekens).
  Wachtwoordbeheer voor ftp en plug-ins, synchronisatie van lege mappen,
  X64 context menu, Snel bestandsfilter (Ctrl-S), broodkruimelpad
 • USB-poortverbinding met andere PC via speciale transferkabel, Deelweergave (Ctrl-Shift-B), en veel verbeteringen op het gebied van ftp, synchronisatie en andere functies.
 • Nederlandse ondersteuning
 • En nog veel meer ...

Zie ook de screenshots van de meest belangrijke functies op de site van Ghisler.

Ik heb vele artikelen geschreven en presentaties gemaakt over Total Commander. Zie daarvoor de betreffende pagina's.

Downloaden Total Commander.

Total Commander lezingen:

 • Demonstratie Total Commander
 • Beginners
 • 10 Klusjes met Total Commander (Meest populair)
 • Total Commander voor gevorderden
 • Total Commander uitbreiden met plugins

Artikelen over Total Commander vind je hier, en zie je ze daar niet, dan staan ze nog in de PDF-sectie.

NL vertaling

Het vertaalteam heeft het helpbestand van versie 7 vertaald. Die is alleen nog gebaseerd op de oude interface. Dit helpbestand is onderaan de pagina te downloaden. Door te weinig menskracht is de vertaling van de nieuwe Helpbestanden en strings gestaakt. Voor hen die Total Commander zelf nog graag in de oude interface wensen, staat ook het oude menubestand ter download. Momenteel is de NL-helpfile nog in het oude .HLP-formaat. Ghisler heeft na lang aandringen de helpfile omgezet naar .CHM. Mochten er meer mensen zich melden om te helpen met vertalen, dan zal ik overwegen om de vetrtaling voor versie 9 op te gaan pakken. De interface wordt nog steeds vertaald en actueel gehouden door Johan Camps. Het bestand met alle strings en overwgingen staat hieronder ter download.

Nederlandstalige handleiding (Manual)

Frank van Goolen van de Flanders Computer Club zvw (België) heeft een manual voor TC8.5 geschreven. Het bestuur van de computerclub heeft besloten dit manual vrij te geven voor gebruikers van TC. Ook is de nieuwe manual van TC9 klaar er zijn 25 pagina's aan extra informatie toegevoegd en voorzien van 246 nieuwe schermafdrukken. Voor gebruikers die alles uit Total Commander willen halen is een nieuwe publicatie beschikbaar gekomen: Tips & Tricks voor Total Commander. Daarin worden nuttige instellingen getoond die je kunt zetten in de instellingen of het in het configuratiebestand wincmd.ini. Daarnasat worden enkele interessante plug-ins voorgesteld. Nuttige tips zijn welkom bij Flanders via het dit mail-adres of via het contactformulier.

De handleiding is te bekijken of te downloaden vanaf de site van de club. Klik op de knop [Documentatie] > Total Commander

Handige Links

Homepage Total Commander   www.ghisler.com
NL forum Total Commander   www.ghisler.ch/board/viewforum.php?f=9
Uitbreidingen op TC   www.totalcmd.net/
TC artikelen Mostert   www.mostert.org/
NL registratie CopyCats   www.copycats.nl

Vragen of opmerkingen

Over Total Commander kan ik worden benaderd via het contactformulier.
Nog beter om de vragen stellen in het Nederlands TC forum.

Total Commander downloaden? Klik hier.

label: 

Reacties

Ik werk bij Liander en we willen graag het programma op CD hebben i.p.v. een download via Internet. Hoe te handelen?

afbeelding van Eerste_

Neem even contact op via het contactformulier.

Groetjes/_______/Rein.

Via Total Commander kon ik mijn foto's van de Panasonic Lumix camera zonder moeite verkleinen etc. Nu heb ik een Nikon S7000 camera en daarmee kan ik de foto's ook aanpassen maar sla ik het op dan wordt het beeld zwart en is de foto weg ...
Wat is hieraan te doen.

Kun je vertellen hoe je de foto's verkleinde? Welke plugin? Welk formaat hadden de foto's van de Lumix? JPG naar ik aanneem. En de Nikon? In welk formaat worden daar de foto's opgeslagen? Waar sla je weer op? SD-kaart? Lokale harde schijf. Beschrijf het proces aub.

Als ik een USB stick of SD kaartje in mijn PC steek vind ik het lastig om hem 'te vinden' in Total Commander.
Je ziet niet aan de rij schijfknoppen welke 'gevuld' is. Ik weet dan geen alternatief voor 'Deze PC' dat je in verkenner ziet. Als ik op het Netwerk icoon klik duurt het lang voordat de zandloper verdwijnt en zie ik vervolgens nog 'niets'. Is hier een oplossing voor?

Ik had dit weekend de zelfde ervaring met fototoestelkaartjes.De windows verkenner ziet ze wel als een soort fotodevice, TC ziet ze niet als USB drive.Ik had het onder W10Peter 

Peter

In mijn vorige bericht schreef ik dat het lang duurde voor de zandloper verdwijnt, maar TC loopt zelfs vast als ik dubbelklik op de map (Netwerk(WORKGROUP) die bij mij tevoorschijn komt als ik op het netwerk icoon heb geklikt.

Vanmorgen de release candidate 1 van versie 9 geïnstalleerd. Mijn vraag is hiermee opgelost!
Door op het driehoekje voorin de adresbalk van de huidige map te klikken zie je (o.a.) "Deze PC"; als je daar vervolgens op klikt zie je alle schijven die 'gevuld zijn', dus ook die van de USB-stick. Alle lege usb poorten staan niet in de lijst. Ideaal!

Het vastlopen van TC als ik op Network klik bleek veroorzaakt te worden door een instelling in W10 en heeft dus niets met TC te maken.

Ik heb dat in 8.52 opgelost met de instelling HideRemovableNoMedia=1

Peter

Reactie toevoegen

randomness