Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Total Commander - Dubbele bestanden zoeken.

Dubbele bestanden zoeken


DubbelenEen typisch klusje voor Total Commander is het zoeken naar dubbele bestanden. Wie heeft ze niet? Even wat gekopieerd voor de veiligheid en daarna vergeten. Of iets twee keer geïnstalleerd. Of foto’s willen bewerken en dat niet gedaan, maar wel eerst een kopie gemaakt. Of die ene afbeelding gedownload. Een paar maanden later weer, maar dan onder een andere naam. Komt het u bekend voor? Mij wel!

Daarom doorzoek ik Rhino af en toe op dubbele bestanden.

Imagine installeren

Voordat we dubbele afbeeldingen kunnen zoeken, gaan we eerst de lister-plug-in Imagine installeren. Imagine is zowel een plug-in als een zelfstandig programma. Wil je die niet gebruiken, dan kan eventueel ook IrfanView gebruikt worden. Deze dient dan op de PC geïnstalleerd te staan. Vervolgens kan bij Configuratie – Werking – Wijzig Beeld – <Configureer interne viewer>, IrfanView worden ingesteld.
Zelf heb ik liever Imagine. Deze is i.s.m. TC sneller en makkelijker configureerbaar. Imagine kan worden opgehaald op www.totalcmd.net/plugring/imagine.html. Na het downloaden vanuit TC dubbelklikken op het opgehaalde bestand (Imagine_xxx.zip) en het wordt geinstalleerd.
Zie ook www.ghisler.ch/wiki/index.php/Viewers
 
Een klik op <Ja> en nog een klik op <OK> in het volgende scherm, om het installatiepad te bevestigen, doet het werk voor u. Even later wordt het venster met geïnstalleerde Lister Plug-ins getoond. Nogmaals OK, en klaar. Een plug-in installeren is niet moeilijker dan dat. De menufuncties van Imagine’s eigen instellingen krijgt u door rechtsklikken op een getoonde afbeelding in de viewer of de voorbeeldweergave (Ctrl-Q).


Het zoeken


Dubbele bestanden worden gezocht met de zoekfunctie van Total Commander. Opdracht – Zoek bestand (ALT-F7). We zoeken eerst op bestanden met een gelijke naam en gelijke grootte. Dat gaat immers het snelst. Pas daarna op gelijke grootte en gelijke inhoud. Denk eraan dat vergelijken op inhoud veel tijd in beslag kan nemen. Wees geduldig! Wanneer je alleen wenst te oefenen, prepareer dan een paar directory's met een aantal dubbelen. Weet je zeker dat je maar één bestandstype wenst te doorzoeken, b.v. alleen *.doc of alleen *.jpg, geef dat dan aan onder het tabblad algemeen bij zoek naar …


Lees meer in de pdf ...

label: 

Reactie toevoegen

Rhinos place - for it-information - Windows