Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Total Commander - Foto's beoordelen - aangepaste kolommen.

Tijdens de vakantie hebben velen foto’s gemaakt. In dit digitale tijdperk schiet je er zelfs vaak heel veel. Al die foto’s moeten beoordeeld worden. Ook voor die klus kan Total Commander worden gebruikt.  Het kan ons op een overzichtelijke manier de foto en de gegevens  van  die foto tonen.
Vanwege de 2 vensterstructuur is Total Commander heel geschikt voor het in het ene venster  tonen van gegevens (Bestandsnaam en gegevens vanuit dat bestand) en in het ander venster m.b.v. de voorbeeldweergave tonen van de inhoud (de afbeelding).
 
We willen bereiken dat we een overzicht van exif gegevens krijgen, met daarnaast de geselecteerde foto zodat beoordeeld kan worden wat sluitertijd en diafragma doet, of hoeveel pixels de afbeelding heeft etc.. Bij mij ziet dat er als volgt uit zoals hieronder.

Foto beoordelen

Uitgangspunten

Om de functies, genoemd in dit artikel, uit te kunnen voeren dient Total Commander zo te zijn geconfigureerd dat of IrfanView/Xnview of de lister-plugin Imagine geïnstalleerd is. Alleen dan krijgt u met “snelle weergave” Ctrl-Q een afbeelding in het tegenoverliggend venster wanneer een afbeeldingbestand (*.jpg, *.png etc) onder de cursor staat. Is dat niet het geval, dan adviseer ik om de lister-plugin imagine te installeren. Dat geeft de meeste mogelijkheden binnen TC.
Voor de overige voorbeelden die zijn genoemd is het noodzakelijk om de lister-plugins AMPview en ListDoc te instaleren. Verder zijn voor de “snelle weegave” de volgende lister-plugins aan te bevelen:

Excelence toont Excel bestanden
OOview toont Open Office formaten
Synplus Toont bestanden met syntaxkleuring
het accentueren van termen en secties
IEview Alle door IE ondersteunde bestanden.

Al deze plugins zijn te vinden op www.totalcmd.net en installeren op dezelfde wijze als imagine.

Lees meer in de PDF....

label: 

Reacties

Hoe kan de toolbar van de imagine plug-in zichtbaar worden gemaakt? Ik werk met versie 1.09 (nov 2012) en TC 8.52a.
Via de RMK op een afbeelding kan ik bij de Preferences komen. Daar zie ik het tabje Toolbar met allerlei handige buttons. Maar hoe kan ik de toolbar in beeld krijgen?
Concreet gaat het me om de functie fit to window. Met shift-a is het me gelukt, maar ik zou de button ervoor graag op het scherm hebben.
Overigens zie ik onder het tabje View een andere inhoud dan zoals die wordt weergegeven in de pdf TCK04 over foto's beoordelen. Bij mij ontbreken verschillende vinkjes, waaronder fit only big images.
Graag een advies!

Hoewel er veel mogelijk is, is het weergeven van de toolbar niet mogelijk. Wil je de opties daarvan willen benutten, dan zul je de sneltoetsen van Imagine moeten weten. Die staan in de Help. Ook via RMK te benaderen.

Fit to Window is sneltoets F
Alleen grote afbeeldingen Fit to Window is B

Zie ook RMK op een Afbeelding > Help > Ingestelde sneltoetsen.

Dat de afbeelding niet meer overeenkomt heeft te maken met het feit dat de huidige imagine van 2012 is en het artikel van 2006. Ik heb het op het lijstje van te actualiseren artikelen geplaatst. Sowieso is het een goed idee wanneer TC versie 9. uitkomt om alle artikelen over Total Commander te herschrijven.

Je zou kunnen overwegen een vraag te stellen in het Total Commander Plugin forum. Of in het NL-forum.

Groetjes/
_______/Rein

Ik ga het forum opzoeken. Dank!

Reactie toevoegen

Rhinos place - for it-information - Windows