Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Windows 8.1 zoals het is bedoeld is

Windows 8.1 zoals het bedoeld isWindows 8.1 toont bij de eerste opstart een interface die gekenmerkt wordt door tegeltjes, heel veel tegeltjes. Tegeltjes die informatie tonen. Tegeltjes die, wanneer je erop klikt, nog meer informatie laten zien. Meestal schermvullend, maar het kan ook op een deel van het scherm.

Leuk in Windows 8.1 is dat je kunt kiezen hoe het te gebruiken. Klassiek op het Bureaublad en, zoals het in de toekomst zal gaan, via de nieuwe gebruikers interface: het Startscherm.
In een vorig artikel schreef ik hoe dit Startscherm te vermijden is, opdat je een soort van super Windows 7 krijgt. Nu, in dit artikel, focus ik op de mogelijkheden die deze nieuwe interface biedt.

Ik zie vaak mensen die de pc louter functioneel gebruiken, heel tevreden zijn met de nieuwe interface. Zij zijn blij verrast door de simpelheid van het gebruik. Dit vind ik een betere ontwikkeling dan ik als power user, eerst wilde inzien. Vooral omdat we deze nieuwe interface niet kunnen tegenhouden. Microsoft zet door op de ingeslagen weg. De vraag is niet óf de nieuwe tegelinterface zal doorzetten, maar wannéér.

1         Microsoft account


Wil je volledig gebruik maken van het startmenu, dan ontkom je niet aan het gebruik van een Microsoft-account (MS-account). Een Microsoft-account bestaat uit een e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Windows 8.1. Mogelijk heb je al een Hotmail, of (X-box) Live-account dat je kunt gebruiken. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een nieuw e-mailadres aan te maken op outlook.com.

Lees meer in de PDF

label: 

Reactie toevoegen

Rhinos place - for it-information - Windows