Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Windows 8.1 - zoals het bedoeld is

Windows 8.1 zoals het bedoeld is - Dia 1Windows 8.1 toont bij de eerste opstart een interface die gekenmerkt wordt door tegeltjes, heel veel tegeltjes. Tegeltjes die informatie tonen. Tegeltjes die, wanneer je erop klikt, nog meer informatie laten zien. Meestal schermvullend, maar het kan ook op een deel van het scherm.

Leuk in Windows 8.1 is dat je kunt kiezen hoe het te gebruiken. Klassiek op het Bureaublad en, zoals het in de toekomst zal gaan, via de nieuwe gebruikers interface: het Startscherm.
In een vorig artikel schreef ik hoe dit Startscherm te vermijden is, opdat je een soort van super Windows 7 krijgt. Nu, in dit artikel, focus ik op de mogelijkheden die deze nieuwe interface biedt. Ook komen de wijzigingen die update 1 met zich meebrengt aan bod.

Ik zie vaak mensen die de pc louter functioneel gebruiken, heel tevreden zijn met de nieuwe interface. Zij zijn blij verrast door de simpelheid van het gebruik. Dit vind ik een betere ontwikkeling dan ik als power user, eerst wilde inzien. Vooral omdat we deze nieuwe interface niet kunnen tegenhouden. Microsoft zet door op de ingeslagen weg. De vraag is niet óf de nieuwe tegelinterface zal doorzetten, maar wannéér.

Deze lezing is als artikel verschenen in de SoftwareBus 2014-1 (feb 2014) van HCC!CompUsers. 

Opzet:

Duur:

0:45 – 1:15 uur

Inhoud:         

Toehoorder laten zien wat Windows 8.1 kan. Focus ligt op het gebruik van de Moderne User Interface, het tegeltjesscherm

Werkvorm:

lezing

Activiteit:

  • Luisteren
  • Live Demo
  • Vragenstellen per blok

Middelen:

  • Laptop
    Beamer/Scherm
  • Internetaansluiting
  • Aanwijsapparaat(stok)
  • Progje: ZoomIt

 

Aankondiging:

Windows 8.1 zoals het bedoeld is! 

Deze  lezing laat zien hoe Windows 8.1 bedoeld is door Microsoft. Hoe wordt je blij van het startscherm. Met name de pure applicatie gebruikers kunnen blij worden van de eenvoud en eenduidigheid van het startscherm. Hoe zie ik alles in één oogopslag wat ik wil weten. Hoe stel ik het startmenu in zodat het beantwoord aan mijn wensen. Hoe gebruik ik Windows 8.1 zodat ik zo min mogelijk op de klassieke desktop kom. Ook komen de wijzigingen van update 1 aan de orde.

De presentatie is hieronder voor eigen gebruik (niet voor presentatie of publicatie doeleinden) te downloaden.

label: 
Rhinos place - for it-information - Windows
randomness